Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

Novi Sad, 12. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije da se izjasni da li se slaže sa skandaloznim stavovima koje je u Banjaluci danas izneo član njenog kabineta Aleksandar Vulin.

LSV

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima.

Ovakav stav Aleksandra Vulina u direktnoj je suprotnosti sa proklamovanom politikom poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine koji zvanično zastupa vlast u Srbiji. Međutim, današnja izjava ministra u Vladi, Vulina, govori potpuno suprotno.

Bosna i Hercegovina ima svoje Oružane snage, a ideje o drugačijim bezbednosnim okvirima, koje je izneo Vulin, predstavljaju kršenje ustavno-pravnog sistema BiH i međunarodnih obaveza koje je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog i Pariskog mirovnog ugovora, preuzela.

Tako grubo kršenje Dejtonskog sporazuma može samo da znači da se pojedini krugovi u današnjoj vlasti vraćaju ratnim ciljevima i metodama. Politički stavovi Aleksandra Vulina poznati su još od devedesetih godina. Od portparola JUL-a teško je očekivati bilo šta miroljubivo i konstruktivno.

LSV zahteva reakciju premijerke Brnabić. Ćutanje bi značilo podržavanje neozbiljne i opasne politike ponovnog „zveckanja oružjem“ u regionu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo pobeda opozicije u Vojvodini i Beogradu garant je promena u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Bojan Kostreš pozvao je građane da masovno izađu na izbore 17. decembra i svojim glasom podrže Vojvođane, koji se nalaze pod brojem 13 na izborima za pokrajinsku skupštinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook