Sramno je što su poljoprivredne penzije niže od socijalne pomoći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

Sramno je što su poljoprivredne penzije niže od socijalne pomoći

ZMAJEVO - U Srbiji ima 200.000 poljoprivrednih penzionera, od kojih čak 155.000 prima zemljoradničku penziju od 10.500 dinara, a samo u januaru ove godine čak 30.400 ih je koji su primili manje od 10.400 dinara za mesec dana, upozorio je juče na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zmajevu koordinator Lige paora Vojvodine za Južnobački okrug Svetozar Botić. Upitao je i da li je moguće da je socijalna pomoć veća od jedne zemljoradničke penzije, kad se zna da radni vek poljoprivrednika traje 70, 80 godina.

 
– Ima otprilike 25.000 domaćinstava gde žive udovice ili deca pokojnih penzionera. Oni primaju 7.500 pomoć, penziju. Pitam ja vas, pitam ja ljude u državi, da li je moguće da ti ljudi žive sa 7.500 dinara, kad znamo da je socijalna pomoć mnogo veća. Ko nikad nije radio nijednog sata, nijednog trena ništa, dobija više socijalnu pomoć nego onaj ko je radni vek proveo sa motikom – istakao je Botić.

(BILSV, 10.04.2016)



Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook