Srbijagas ponovo udara na osiromašene budžete Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2017. | Komentara: 0

Srbijagas ponovo udara na osiromašene budžete Vojvođana

Novi Sad, 29. januar 2017 - Najava poskupljenja prirodnog gasa za 14,02 odsto nije dobra vest za građane Vojvodine, koji u najvećoj meri koriste ovaj energent. Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da će, ukoliko poskupljenje bude odobreno, to biti još jedan udar na ionako osiromašene kućne budžete Vojvođana i Vojvođanki.

LSV

Činjenica da  JP „Srbijagas“ izlazi sa projektovanim poskupljenjem, koje još nije odobrila Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS), može se tumačiti kao pritisak „Srbijagasa“ na nezavisno regulatorno telo, odnosno politički pritisak da se takvo poskupljenje i odobri usvajanjem novog zakonskog okvira.
 
U formiranje cene prirodnog gasa značajnu ulogu igra i cena nafte na svetskom tržištu. Istina je da je ona doživela značajan skok. Činjenica je i da se odnos dolar evro promenio u korist dolara. Međutim, kada je cena nafte na tržištu padala , stizala su objašnjenja da će se taj efekat na cenu prirodnog gasa odraziti za šest meseci.
 
Kako je moguće da se pojeftinjenje oseti za šest meseci, a poskupljenje se odražava trenutno?
 
Takođe, srpsko tržište gasa je daleko od transpartentnog i otvorenog. Postoji mogućnost da se prirodni gas nabavi od 66 snabdevača koji se biraju na tržištu, ali svi oni mogu da nabave prirodni gas jedino od „Srbijagasa“.
 
Da li se na ovaj način ponovo favorizuje ruski partner u odnosu na druge za neke sitne privilegije (opstanak SPS u svakoj Vladi) s obzirom na to da se zna da je cena po ugovoru koju plaća „Srbijagas“ jedna od najnepovoljnih?
 
Štetu, očito je, trpi država Srbija i, pre svega, građani i građanke Vojvodine.

Predsednik
Stručnog saveta 
za energetiku i mineralne sirovine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aca Udicki



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook