Šta će crni džipovi bez tablica u Bočaru?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2017. | Komentara: 0

Šta će crni džipovi bez tablica u Bočaru?

Novi Sad, 18. februar 2017 - Uznemireni Bočarci, koje u nedelju 19. februara, očekuju izbori za Savet mesne zajednice, javili su da su od sinoć u nekoliko navrata viđeni  crni džipovi, bez registarskih tablica, kako krstare Bočarom.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost da će se tokom sutrašnjih izbora u Bočaru ponoviti ustaljeni scenario izbora praćenih pretnjama, ucenama, fizičkim obračunima i drugim vidovima neregularnosti i traže od nadležnih organa, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, da učine sve kako bi izbori protekli bez nasilja i neregularnosti.

Pobeda na izborima u Bočaru, mestu od oko 1000 stanovnika u opštini Novi Bečej, postala je imperativ funkcionerima Srpske napredne stranke, jer su ovo poslednji izbori pre predsedničkih pa imaju tu vrstu simboličkog uticaja na članstvo i javnost.

Još jedan od kurioziteta vezanih za ovo malo, banatsko mesto je da poslednjih 7 godina u njemu Srpska napredna stranka nije uspevala da osvoji vlast.

Da podsetimo da izbore za članove Saveta Mesne zajednice Bočar od raspisivanja prati niz neregularnosti: Izborna komisija formirana je od 7 članova SNS, Birački odbor formiran je od 6 članova SNS, odbijen je zahtev Grupe građana „Za Bočar“ da imaju svoje posmatrače za praćenje rada biračkih odbora.

Ucene i pretnje, vezane za odabir kandidata na izborima, Bočarci su doživljavali u svojim domovima od predstavnika SNS u proteklih dva meseca, zato ih je pojava džipova dodatno uznemirila.

Bočarci se pitaju da li, dok se u SNS vodi vodi unutarstranačka borba, vojska te stranke priprema teren za budućeg kandidata baš u Bočaru, jer smatraju da je mesto od 1000 stanovnika dovoljno daleko oko očiju javnosti, a pokazna vežba može ostati ne primećena.

LSV apeluje na sve učesnike da se uzdrže od fizičkih obračuna i poštuju volju birača ma kakva ona bila.

Predsednik opštinskog odbora
Lige socijaldemokrataVojvodine
Novi Bečej i
član Predsedništva LSV
Saša Šućurović




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook