Što pre krenuti u proces promene Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

Što pre krenuti u proces promene Ustava

NOVI SAD, 29. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine i danas, kao i proteklih sedam godina, poziva na promenu Ustava Republike Srbije.

LSV

I danas, kao i prethodnih sedam godina tvrdimo isto - Ustav je loš.

Ovaj i ovakav Ustav Republike Srbije direktno koči evropske integracije, ne poštuje primat međunarodnog prava, a položaj Autonomne Pokrajine Vojvodine u njemu je poražavajuć – bez garancija zakonodavne, sudske, izvršne vlasti, imovine i izvornih prihoda.

Sve to je zamenjeno sa odredbom o najmanje sedam odsto republičkog budžeta koji pripadaju Vojvodini, a koju republička vlast krši iz godine u godinu.

Zato smo 2006. godine i pozivali na bojkot ustavnog referenduma.
Podsetimo, kampanja za izlazak na ustavni referendum koji je održan 28. i 29. oktobra je bila više nego agresivna, a osim LSV još jedino je LDP pozivao na bojkot. I, referendum u Vojvodini nije prošao.

Budući da je i pojedincima i nekim strankama, koje su učestvovale u pisanju i usvajanju ovog i ovakvog Ustava, danas jasno koliko je on zaista loš, apelujemo da konačno i što pre počne proces njegove promene.

Bojan Kostreš,
zamenik predsednika
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook