UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

Beograd, 11. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, apeluje da Vlada Republike Srbije i članovi kriznog štaba omoguće novinarima u Srbiji da pitanja postavljaju online.

Mnogobrojne aplikacije za online komunikaciju uveliko koriste naši osnovci, srednjoškolci i studenti u Srbiji, kao i zaposleni koji svoj posao u ovo vreme obavljaju od kuće.

U eri digitalizacije, temi broj jedan za Vladu Republike Srbije, u evropskoj državi, u demokratskom društvu, nedopustivo je cenzurisanje medija koji imaju obavezu da blagovremeno, istinito i objektivno informišu građane Srbije.

Ozbiljno je dovedena u pitanje namera države da se nedavno usvojena Vladina uredba povuče zbog toga što je podsetila na cenzuru, jer se od danas ta cenzura de facto i sprovodi.

Dakle, ne postoji nijedna prepreka da se konferencije za medije stručnjaka koji su okupljeni u kriznom štabu ili predstavnika Vlade Republike Srbije i državnog vrha ne sprovedu online. 

Ponuda da se pitanja šalju elektronskom poštom predstavlja samo izgovor i drugo ime za cenzuru medija.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 




Saopštenja | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Usvojeni amandmani LSV o vraćanju imovine i lustraciji

NOVI SAD - Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su juče, prilikom glasanja o Zakonu o ministarstvima, dva amandmana koje je podnela Liga socijaldemokrata Vojvodine, pise Dnevnik.
Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook