UDS: EU je mirovni projekat, Srbiji su mir i nenasilje sada najpotrebniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: EU je mirovni projekat, Srbiji su mir i nenasilje sada najpotrebniji

Beograd, 8 maj 2020 - Izborna lista Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, obeležava 9. maj, dan kada su pre 70 godina  Rober Šuman i njegov kolega Žan Mone deklaracijom ustanovili temelje Evropske unije, izjavila je danas narodna poslanica i kandidatkinja UDS Gordana Čomić. 

LSV

- U strašnim vremenima, mnogo gorim vremenima nego danas, bili su ljudi dorasli vremenu, bili su političari koji su ostavili nasleđe za, evo, tri generacije za ovih 70 godina koji su živeli u prosperitetu, u miru, sa dobrim standardom, ljudski, sa poštovanjem svih sloboda i prava. Verovati da nije moguće pobediti nasilje znači zaboraviti da je pre 70 godina neko u Evropi to već uradio. Gledati u Evropu danas a ne videti da više ima balkanizacije Evropske unije nego što ima evropeizacije Balkana, znači odustati od budućnosti sledeće tri generacije -navela je Čomić obraćajući se medijima u Narodnoj skupštini. 

Ona je naglasila da Ujedinjena demokratska Srbija ne odustaje od članstva u Evropskoj uniji, ne odustaje od borbe protiv nasilja i ne odustaje od onoga što je Šuman podelio pre 70 godina sa Evropljanima. 

- EU je mirovni projekat. To je lepota te ideje i demokratija kojom se taj mirovni projekat izgradio je nešto u šta mi iz UDS duboko verujemo - naglasila je Čomić

Čomić je rekla i da svi poslanici sa liste UDS osuđuju one koji misle da je bilo koje nasilje politika. 

- Danas je tučen jedan poslanik, pre neki dan neki drugi i ako ne razumemo da nije važno čija je glava udarena i čije je odelo pocepano, onda ne razumemo koncept nasilja. Nasilje nije politika i nikada neće biti i imaće našu osudu ko god bude činio prema bilo kome -  zaključila je Gorana Čomić.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook