Umesto siromašnog šminkanja napraviti ozbiljna ulaganja u zdravstvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 07. 04. 2023. | Komentara: 0

Umesto siromašnog šminkanja napraviti ozbiljna ulaganja u zdravstvo

Novi Sad, 07. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Vlada Srbije, nadležno ministarstvo ili najpre predsednik Srbije, koji preuzima sve te uloge a koje nisu u njegovoj nadležnosti po zakonu, organizuju i naprave kvalitetan plan kako da se ublaži intenzivan odlazak zdravstvenih radnika iz zemlje.

LSV

Srbiju je do sada napustilo 7.000 lekara. Prema podacima kojima raspolaže Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, u našoj zemlji nedostaje još 30.000 medicinskih sestara i tehničara.

Ko će da leči našu decu ako se ne obezbede zdravi uslovi za ostanak zdravstvenih radnika?

Iako je, kao što je nedavni slučaj bolnice u Somboru pokazao, stanje zdravstvenih objekata u našoj zemlji u prilično lošem stanju, ne može se samo njihovim sređivanjem zadržati odliv medicinara.

Lekar specijalista u Srbiji ima samo tri puta veću platu od najniže plate nekvalifikovanog radnika, pa je javni sektor destimulativan za najstručnije i najpotrebnije zaposlene koji ga napuštaju, kako je zaključio Fiskalni savet.

Poslednjih godina vlast pokušava da simulira brigu za zdravstvo šminkanjem objekata. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tako je podelio sredstva za 70 domova zdravlja, gde je prosečno na svaki otišlo oko 20.000 evra. Svako ko je bar nešto pokušao da renovira u svojoj kući zna koliko su ovo simbolična sredstva. Možda bismo i poverovali da u državnoj kasi nema više da u pripremi nisu nacionalni i gradski stadioni, koji su iz populističkih razloga vlasti prioritet. To je jedan od primera, ali takvih neracionalnih ulaganja i troškova u ovdašnjoj vlasti ne nedostaje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se populistička politika stopira i trajno napravi sistem koji će motivisati naše zdravstvene radnike da ostanu u zemlji obezbeđivanjem adekvatnijih zarada i većim ulaganjima u objekte i opremu u kojima i sa kojima rade.

Fudbal niti igramo, niti gledamo svi – kod lekara kad tad moramo, ili mi ili neko iz naše porodice.

Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora LSVSaopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook