Umesto siromašnog šminkanja napraviti ozbiljna ulaganja u zdravstvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 07. 04. 2023. | Komentara: 0

Umesto siromašnog šminkanja napraviti ozbiljna ulaganja u zdravstvo

Novi Sad, 07. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Vlada Srbije, nadležno ministarstvo ili najpre predsednik Srbije, koji preuzima sve te uloge a koje nisu u njegovoj nadležnosti po zakonu, organizuju i naprave kvalitetan plan kako da se ublaži intenzivan odlazak zdravstvenih radnika iz zemlje.

LSV

Srbiju je do sada napustilo 7.000 lekara. Prema podacima kojima raspolaže Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, u našoj zemlji nedostaje još 30.000 medicinskih sestara i tehničara.

Ko će da leči našu decu ako se ne obezbede zdravi uslovi za ostanak zdravstvenih radnika?

Iako je, kao što je nedavni slučaj bolnice u Somboru pokazao, stanje zdravstvenih objekata u našoj zemlji u prilično lošem stanju, ne može se samo njihovim sređivanjem zadržati odliv medicinara.

Lekar specijalista u Srbiji ima samo tri puta veću platu od najniže plate nekvalifikovanog radnika, pa je javni sektor destimulativan za najstručnije i najpotrebnije zaposlene koji ga napuštaju, kako je zaključio Fiskalni savet.

Poslednjih godina vlast pokušava da simulira brigu za zdravstvo šminkanjem objekata. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tako je podelio sredstva za 70 domova zdravlja, gde je prosečno na svaki otišlo oko 20.000 evra. Svako ko je bar nešto pokušao da renovira u svojoj kući zna koliko su ovo simbolična sredstva. Možda bismo i poverovali da u državnoj kasi nema više da u pripremi nisu nacionalni i gradski stadioni, koji su iz populističkih razloga vlasti prioritet. To je jedan od primera, ali takvih neracionalnih ulaganja i troškova u ovdašnjoj vlasti ne nedostaje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se populistička politika stopira i trajno napravi sistem koji će motivisati naše zdravstvene radnike da ostanu u zemlji obezbeđivanjem adekvatnijih zarada i većim ulaganjima u objekte i opremu u kojima i sa kojima rade.

Fudbal niti igramo, niti gledamo svi – kod lekara kad tad moramo, ili mi ili neko iz naše porodice.

Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora LSVSaopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook