Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Novi Sad, 4. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.

LSV

Cena evro dizela u Srbiji je 183 dinara za litar, dok je cena evro dizela u Hrvatskoj 143 dinara za litar.

Razlika u ceni od 40 dinara, sa dnevnom potrošnjom goriva u Srbiji od 12 miliona litara, je iznos od četiri miliona evra koje NIS i Rusi svakoga dana ukradu od građana Srbije i Vojvodine.

Svima je jasno da Rusi sa NIS-om ostvaruju dobit od jedne milijarde evra godišnje otimanjem i krađom od građana naše zemlje.

Cena gasa u Evropskoj uniji je 280 dolara za 1.000 kubika, dok Srbija za istu količinu istog gasa plaća Rusiji 340 dolara, što u sezoni pravi razliku od milion evra dnevno.

Tražimo da Vlada Republike Srbije hitno uskladi izvore snabdevanja sa Evropskom unijom, kao i da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije kako bi sprečila dalju pljačku građana svoje zemlje.

Vojvođani pitaju predsednika Srbije do kada važi bratska cena.

Vojvođani, privreda, poljoprivreda i ostali građani ne žele da plaćaju bratsku cenu koja služi za pljačku građana.

Mlađen Malešević
Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook