Vojvodina je očito veća briga od huligana, fašista i terorista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 11. 2011. | Komentara: 1

Vojvodina je očito veća briga od huligana, fašista i terorista

NOVI SAD - U Srbiji je po svoj prilici mnogo veći greh i spomenuti ime Vojvodine nego širiti strah i teror po ulicama.

LSV logoUpravo na taj zaključak upućuje najava da će Ustavni sud da ocenjuje ustavnost Zakona o utvrđivanju nadležnosti, a uskoro i Statuta AP Vojvodine.

To je isti onaj sud koji se proglasio nenadležnim za zabranu navijačkih podgrupa.
Isti sud, koji je obustavio postupak za zabranu organizacije koja seje mržnju i nasilje po ulicama zato što je promenila ime.

Taj sud će sada razmatrati ustavnost zakona koji je usvojila Narodna skupština Republike Srbije na predlog najvišeg predstavničkog tela građanki i građana Vojvodine, a potom ga potpisao predsednik države.

Po svoj prilici je to institucionalni put koji treba proći pre nego što Ustavni sud može da počne da radi na nekom predmetu.

Verovatno je zabrana Nacionalnog stroja bila tek slučajnost.
Vojvodina je očito veća briga u Srbiji od huligana, fašista i terorista.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Dušan Bajić kandidat LSV za gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD, 6. april - Gradski odbor Lige socijaldemokata Vojvodine Novi Sad predstavio je danas kandidate za odbornike odbornice u Skupštini grada Novog Sada, a dugogodišnjeg direktora više gradskih preduzeća i iskusnog menadžera Dušana Bajića kao kandidata za gradonačelnika.
Saopštenja | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Svi poslanici LSV na sednici posvećenoj uzurpaciji zemlje

NOVI SAD, 6. april - Kompletan poslanički klub Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine, svi naši poslanici i poslanice, biće prisutni na sednici posvećenoj haosu koji je nastao nakon što je država legalizovala uzurpaciju državnog poljoprivrednog zemljišta. Isto to očekujemo od ostalih članova koalicije.
Saopštenja | Utorak, 05. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizacija sprečava pljačku

NOVI SAD, 5. april - Demokratija je kada narod odlučuje, kada se odlučuje ovde u Mitrovici, a ne kada se odlučuje u Novom Sadu ili Beogradu, a da bi se odlučivalo ovde, Mitrovica mora imati svoje ingerencije. Vojvodina mora imati svoje ingerencije. Republika mora imati svoje ingerencije, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Na konvenciji Lige socijaldemokrata Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, Čanak je upozorio da se u suprotnom neće ništa promeniti jer su za promene neophodni plan i elementarna ideja šta može i treba da se uradi. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook