Vojvodina mora biti poštovana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 29. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti poštovana

Novi Sad, 29. mart - Ni posle 12 godina zastava i grb Vojvodine nisu istaknuti u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini, ukazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak juče u Šidu.
 
On je poručio da je Vojvodina ustavna kategorija i kao takva mora biti poštovana.

LSV
 
Čanak je ocenio i da se pojedini nosioci najviših funkcija u Vojvodini nisu dovoljno, ličnim autoritetom, založili za funkcionisanje i priznavanje odluka Skupštine Vojvodine kao predstavničkog tela dva miliona građanki i građana Vojvodine i više od četvrtine stanovništva Republike Srbije i da je Vojvodini potreban neko ko je spreman na apsolutno bespoštednu političku borbu za dobro i nje i čitave Srbije.
 
- Ista stvar je i sa ovim. Upravo zbog toga, ja sam izneo ovaj primer zemljoradnika u Gakovu koji su hitno osuđeni na 30 dana zatvora, pa im je  onda delimično ukinuta kazna ali su ostali u zatvoru. Tako ozbiljna država ne postupa. I upravo zbog toga mislim da je ono što je potrebno Vojvodini to je jaki glas koji će se čuti i van granica Vojvodine. Koji će u Beogradu imati sagovornike. A da bi bilo sagovornika, prvo moraju da vas čuju i uvaže da postojite. Aktuelna adminisitracija, kao, na žalost, i ove pre nje u Vojvodini to nisu uspele – ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.
 
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook