Vojvodina ne sme biti oštećena za prihod od privatizacije poljoprivrednih kombinata u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina ne sme biti oštećena za prihod od privatizacije poljoprivrednih kombinata u Vojvodini

NOVI SAD, 27. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva republičku vladu, a pogotovo pokrajinsku administraciju da ne dozvole da AP Vojvodina bude oštećena za prihod od najavljene privatizacije šest poljoprivrednih kombinata.

LSV

Podsetimo ministar poljoprivrede Goran Knežević je u emisiji RTV Vojvodine potvrdio da AP Vojvodini neće pripasti 50 odsto prihoda od privatizacije poljoprivrednih gazdinstava jer su ona već jednom bila predmet privatizacije.

Zakonom o privatizaciji, međutim, ta sredstva pripadaju AP Vojvodini. Bez obzira što kombinate privatizuje firma koju će zajednički napraviti Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Vlada Republike Srbije.

Zbog čega bi onda taj novac AP Vojvodini bio uskraćen? Ko će i kako da ga nadoknadi?

Liga socijaldemokrata Vojvod apsolutno podržava dolazak stranih investitora, ali republička vlada građanima Vojvodine duguje i odgovore na ostala otvorena pitanja:

- Zašto je pokrajinska administracija izostavljena iz konsultacija prilikom sklapanja predugovora sa Al Dahrom?
- Ministar Knežević je potvrdio da je moguće da između nekih poverilaca u poljoprivrednim preduzećima koja su predmet prodaje i nedavno ugašena Razvojna Banka Vojvodine.  Znači li to da je zato RBV likvidirana?
- Zašto se vojvođanskim paorima ne omogući da uđu u ravnopravnu utakmicu za prodaju, odnosno zakup tog poljoprivrednog zemljišta?
- Šta će biti sa zaposlenima u tim poljoprivrednim kombinatima?

Očekujemo da će pokrajinska administracija insistirati da dobije te odgovore i predoči ih poslanicima u Skupštini AP Vojvodine.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine
Branislav Bogaroški



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook