Vulin uvredio sve žrtve Miloševićevog režima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Vulin uvredio sve žrtve Miloševićevog režima

NOVI SAD, 11. mart - Teško da bilo šta može da nas iznenadi kada je reč o Aleksandru Vulinu, čoveku koji je devedesetih pravdao razbijanje studentskih protesta hladnom vodom usred zime, bio generalni sekretar JUL-a, ljubimac Mirjane Marković i Slobodana Miloševića.

LSV

Ipak, današnja izjava, da je „svaki neprijatelj Slobodana Miloševića bio i istinski neprijatelj Srbije” je duboka i teška uvreda ne samo za sve one koji su u našoj zemlji preživeli mračne devedesete, nego pre svega one koji su i zbog njegove politike ginuli u ratovima.

Da je u Srbiji bilo lustracije, Aleksandar Vulin sigurno ne bi bio u prilici da na ovaj način vređa sve koji su rizikovali živote i slobodu da sruše Miloševića i njegovu diktaturu koja je donela ratove, proterivanja, masovne grobnice, izbegličke kolone, politička ubistva, inflacije, prazne rafove u prodavnicama, redove za mleko, hleb, lekove ili gorivo, desetine i stotine hiljade ljudi koji su napustili ovu zemlju i čitav region. Zbog toga Srbija neće zaboraviti Slobodana Miloševića.  

Nakon ordena koji je Tomislav Nikolić uručio Smilji Avramov, Miloševićevom akademiku, ovo je još jedna teška i duboka uvreda za ovu zemlju i građane koji su trpeli i dan danas trpe zbog tog režima.

Iako predsednik Pokreta socijalista, Vulin je ministar za rad u Vladi Republike Srbije i kao takav nije smeo niti da danas bude na Miloševićevom grobu, niti da kaže to što je rekao. Ovim potezom, on legitimiše Miloševićeve postupke i pokušava da uspostavi kontinuitet toj vlasti.

Sva njegova bahaćenja i skandali su minorni spram teške uvrede koju je naneo kako građanima Republike Srbije, tako i ugledu naše zemlje. To nije dobar korak za evropski put.

Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević





Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook