Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i njegovi nalogodavci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 05. 2017. | Komentara: 0

Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i njegovi nalogodavci

Novi Sad, 6. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da se pokrene proces protiv Vojislava Šešelja, te da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva.

LSV
 
Miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima 6. maja 1992. godine kada je u njegovom prisustvu pročitan spisak „nepodobnih“ građana hrvatske nacionalnosti, bio je uvod u nasilje, ubistva i progon najpre u tom, a zatim u još dvadeset mesta u Sremu.
 
Pozivamo tužilaštvo i sve nadležne organe da pokrenu proces protiv Šešelja i ujedno rasvetle i imenuju njegove nalogodavce, odgovorne za tadašnju, očito, državnu politiku iseljavanja nesrpskog i opozicionog stanovništva.  
 
Činjenica da je Haški sud oslobodio Šešelja krivice ne znači da on nije kriv i da mu se ne može i ne mora suditi ovde. Naprotiv.
 
Nekažnjavanjem krivaca, već četvrt veka, kažnjavaju se žrtve.
 
Istrovremeno, suđenje Šešelju i razotkrivanje svih nalogodavaca njegovih nedela u vreme tadašnje vlasti dalo bi značajan doprinos suočavanju sa prošlošću i pomirenju u regionu.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može i nikada neće zaboraviti dane kada smo čuvali svoje komšije i njihove domove.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook