Za veću bezbednost u Vojvodini nije dovoljno samo povećati broj policajaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Za veću bezbednost u Vojvodini nije dovoljno samo povećati broj policajaca

Novi Sad, 11. februar 2022 - Užasna i tragična smrt Kristijana Kostića Blekija zabolela je Novi Sad i boleće sve nas još dugo. Činjenica da je uhapšen počinilac Blekijevog ubistva nije i neće umaniti tugu, nemoć i sramotu koju svi osećamo.

LSV

Zato što za bezbednost građana nije dovoljno samo povećati broj policajaca na ulicama i brzo pronaći počinioce nekog krivičnog dela.

Za onakvu bezbednost građana kakvu je Vojvodina imala i dugo se njome dičila, potrebno je mnogo više.

Potrebna je država koja ne toleriše promovisanje ratnih zločinaca, u kojoj huligani i narko dileri nisu nekažnjeni na ulicama, navijači ne skandiraju uvrede na nacionalnom nivou, tabloidi ne gomilaju laži i sprovode hajke, televizije ne uče decu bahatosti, turbo folku, primitivizmu i psovkama, a poslanici i druge javne ličnosti ne govore jezikom mržnje i podela.

Blekijevo ubistvo je zastrašujuće svedočanstvo o brutalnom urušavanju čitavog niza moralnih vrednosti.

Za onakvu bezbednost i onakvu Vojvodinu i Srbiju, koju volimo i pamtimo, potrebna nam je pravna država, intenzivna borba protiv korupcije i društvo u kojem pristojnost, ljudskost i empatija neće biti znak slabosti.

Bleki je bio deo duha baš takvog grada, društva i zemlje. Zato će Liga socijaldmeokrata Vojvodine podržati svaku ideju o tome da se sačuva uspomena na njega, bilo da je u pitanju klupa, postavljanje njegove biste ili nešto treće.

Toliko mu makar dugujemo.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Robert Kolar




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook