Zabranite SNP Naši!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 04. 2013. | Komentara: 0

Zabranite SNP Naši!

NOVI SAD, 6. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ustavni sud i sve ostale nadležne institucije da po hitnom postupku, momentalno zabrane rad SNP Naši.

LSV

Četiri meseca nakon odluke Ustavnog suda da ne zabrani njihov rad SNP Naši još većom silinom seje mržnju po Srbiji.

Tokom četiri meseca, pravili su crne spiskove, određivali ko su patriote a ko izdajnici i špijuni, pretili medijima, nevladinim organizacijama, pojedincima i palili zastavu Vojvodine.

Tužilaštvo i ministar pravde i predsednik Ustavnog suda su najavljivali da je moguće pokrenuti novi postupak za zabranu ove organizacije ekstremista i huligana.

Pošto se ništa nije dogodilo, održavali su performanse uprkos zabrani policije, upadali na tribune, poručivali da će “ko kaže da je Kosovo nezavisno ostati bez glave”, vređali mrtvog  Zorana Đinđića, a njegov bulevar preimenovali u “Bulevar Ratka Mladića”, počeli kampanju protiv stranih banaka, a danas i nastavili sa plakatima mržnje i progona.

Šta još treba da se dogodi? Treba li da krenu u odstrel po spiskovima koje prave?

Ujedno, pozivamo medije da prestanu da SNP Naši i slične organizacije nazivaju desničarskim jer to nisu.

Ovo su ekstremisti i huligani.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 28. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV pozdravlja ukidanje presude paorima

NOVI SAD, 28. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Apelacionog suda da se ukine prvostepena presuda paorima iz Gakova, koji su ekspresno osuđeni zbog toga što su čuvali državnu oranicu od uzurpatora.
Saopštenja | Nedelja, 27. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV osuđuje današnji napad na aktiviste DS

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje svako nasilničko ponašanje, a posebno u izbornom procesu. Današnji napad na pripadnike DS od političkih protivnika ima isti rukopis kao i nedavni napad obezbeđenja SPS. Oba napada promovišu nasilje i precizno razotkrivaju kakvo društvo mogu da kreiraju pripadnici tih političkih organizacija. 
Saopštenja | Nedelja, 27. 03. 2016. | Komentara: 0

Reosnovati Pokrajinski zavod za statistiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži reosnivanje Pokrajinskog zavoda za statistiku. Utemeljenje za ovakvu našu inicijativu nalazi se u Statutu AP Vojvodine na koji je Narodna skupština Republike Srbije dala prethodnu saglasnost, a u kome stoji da AP Vojvodina prikuplja i obrađuje statističke podatke na svojoj teritoriji, izjavila je danas članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook