Zadržati mlade u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 07. 06. 2017. | Komentara: 0

Zadržati mlade u Srbiji

Novi Sad, 07. jun 2017 - Javna rasprava o Nacrtu zakona o dualnom obrazovanju traje još dva dana, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine skreće pažnju ministru Šarčeviću na činjenicu da moraju biti predviđene sve okolnosti usklađivanja teorijskog i praktičnog znanja za učenike i učenice koji se školuju u Srbiji. Od izuzetne je važnosti da kroz sistem obrazovanja, školovanje srednjoškolaca i srednjoškolki bude dobar početak za izbor željenog fakulteta.  

LSV
           
U periodu od 2013. do 2016. godine, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pisala je ministru Jovanoviću, kao i ministru Verbiću o nelogičnostima u Šifarniku zanimanja,  koji nije prepoznao oko 140 profila, za koja se školuju studenti i studentkinje privatnih i državnih fakulteta. Nema usaglašenosti sa Zakonom o visokom obrazovanju, kao ni Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju. Sve govori o mogućnosti zloupotrebe dece u legalizaciji dečijeg rada, kroz pretvaranje mladih u jeftinu snagu.
            
Ovako, stiče se utisak sistematskog uništavanja svih generacija koje su spremne da ulože vreme i energiju, ali je to nemoguće zbog uslova za školovanje i pronalazak radnog mesta koje odgovara zvanju.
            
Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja: Da li je nacrt Zakona o dualnom obrazovanju odgovorio na izazove tržišta rada u Srbiji i da li mogućnost praktičnog rada uz teorijsko znanje pomaže poslodavcima da angažuju jeftinu radnu snagu ili učenicima da steknu potrebno iskustvo?
 
Ana Pataki
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook