Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 15. 04. 2016. | Komentara: 0

Ustav da jednako poštuje sve građane Srbije

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se već 26 godina zalaže za poštovanje ljudskih i manjinskih prava jer želi da Vojvodina bude autonomna pokrajina svih njenih građanki i građana, izjavio je danas pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton.
Saopštenja | Petak, 15. 04. 2016. | Komentara: 0

SPS kriv za pljačku i obespravljenost Vojvodine

Novi Sad, 15. april - Autonomija „bez zakonodavne, sudske i izvršne vlasti“ koju i danas spominju funkcioneri Socijalističke partije Srbije, njihov je „patent“ od 1988. godine, kada je Vojvodina obespravljena i opljačkana upravo nakon ustavnog puča u režiji Slobodana Miloševića i te vrhuške koja i danas vlada tim istim SPS-om.
Saopštenja | Petak, 15. 04. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Nećemo da novosadizacija zameni beogradizaciju

KIKINDA - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je juče da Liga traži da ono što se zaradi u Vojvodini tu i ostane, a ne da se beogradizacija zameni novosadizacijom, pa da pare umesto da idu u Beograd, idu u Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook