Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Ne štedeti na penzionerima!

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže da se umanjene penzije vrate na prethodni nivo, istakla je danas predsednica Kluba penzionera LSV i članica Predsedništva LSV Nada Lazić. Ona je naglasila da je povećanje od 1,25 odsto, koje sada postoji kao mizernih 400 dinara mesečno, ponižavajuće za penzionere.
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Hitno sednica Skupštine Vojvodine o poljoprivrednom zemljištu!

NOVI SAD, 8. april - Apelujemo na sve poslanike u pokrajinskom parlamentu da svojim potpisima omoguće održavanje sednice Skupštine AP Vojvodine koja bi bila posvećena problemima nastalim nakon što je legalizovana uzurpacija državnog poljoprivrednog zemljišta i hapšenja paora u Gakovu, poručio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev. 
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Kakva je to vlast za koju su paori najveći kriminalci?

NOVI SAD, 8. april - Liga paora Vojvodine ponovo pita - kakva je to vlast koja se prema vojvođanskim poljoprivrednicima ponaša kao da su najveći kriminalci? Koja drakonski sudi i zatvara ljude koji žive i hrane svoje porodice od poljoprivrede, a dva meseca ni reč ne progovara o preduzeću koje uzurpira 5.300 hektara zemlje u somborskom ataru?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook