Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 07. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini potreban Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine prim. dr Radovan Latinović izjavio je danas, povodom Svetskog dana zdravlja da je u Srbiju ušlo 500 miliona evra, a da su efekti izostali. I dalje su duge liste čekanja na svim nivoima zdravstvene zaštite. Čeka se na lekarske preglede, dijagnostičke i terapijske procedure. Latinović navodi da se ovaj problem može rešiti na dva načina od kojih je jedan izgradnja Kliničko-bolničkog centra (KBC) u Novom Sadu.
Saopštenja | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Dušan Bajić kandidat LSV za gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD, 6. april - Gradski odbor Lige socijaldemokata Vojvodine Novi Sad predstavio je danas kandidate za odbornike odbornice u Skupštini grada Novog Sada, a dugogodišnjeg direktora više gradskih preduzeća i iskusnog menadžera Dušana Bajića kao kandidata za gradonačelnika.
Saopštenja | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Svi poslanici LSV na sednici posvećenoj uzurpaciji zemlje

NOVI SAD, 6. april - Kompletan poslanički klub Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine, svi naši poslanici i poslanice, biće prisutni na sednici posvećenoj haosu koji je nastao nakon što je država legalizovala uzurpaciju državnog poljoprivrednog zemljišta. Isto to očekujemo od ostalih članova koalicije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook