Saradnja samo na osnovu programa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 06. 2014. | Komentara: 0

Saradnja samo na osnovu programa

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je juče  Tanjugu da su LSV i DS u permanentnoj komunikaciji kako bi se prevazišli problemi koji su do sada postojali, ali je naglasio da konkretno o ideji LSV o programskim ciljevima koje bi vlada Vojvodine morala pre rekonstrukcije da usvoji ta stranka nije razgovarala ni sa kim, osim sa Novom demokratskom strankom (NDS), sa čim je javnost upoznata.

LSV

– Krajem ove ili početkom sledeće nedelje svim parlamentarnim grupacijama u Skupštini AP Vojvodine uputićemo poziv na razgovore i predlog dokumenta kako bi oni mogli da se pripreme i posle toga očekujem i sastanke delegacije koju je Glavni odbor LSV ovlastio za pregovore sa delegacijama ostalih stranaka – rekao je Kostreš. Komentarišući izjavu Aleksandre Jerkov da je uverena da ne postoji tema, kada je u pitanju status Vojvodine oko koje SVM i LSV mogu da se dogove sa SNS-om pre nego sa DS-om, Kostreš je rekao da nije problem u LSV-u i SVM-u, već da je problem u samom DS-u.
– Što pre DS bude svesna činjenice da je ona problem i što pre bude spremna da prevaziđe probleme koji postoje to ćemo mi lakše moći da se dogovorimo – rekao je Kostreš, dodajući da se nada da se DS neće baviti LSV-om kao što se LSV ne bavi DS-om već samom sobom, te da će vrlo brzo i korektno razgovarati o tome kako će vojvođanska administracija programski i kadrovski izgledati ubuduće.
Kostreš je rekao da je sve ono što će LSV predstaviti svojim sagovornicima ustvari ono što LSV govori već godinama, a to je neophodnost promena Ustava Republike Srbije, donošenje zakona o finansiranju AP Vojvodine, obeštećenje Vojvodine i po pitanju NIS-a, ali i po pitanju drugih javnih preduzeća, bez kojih je, kako je rekao, Vojvodina ostala posle "Miloševićevog puča".
– LSV je spremna da sarađuje sa svima koji su spremni da zajedno sa njom sprovode njen program. LSV je na strani građanki i građana Vojvodine i ko je spreman da po našem programu i našim principima sarađuje sa nama više je nego dobrodošao – naglasio je Kostreš.
 
(BILSV, 19. 06. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook