Sedlarević: Ćuk vređa poslanice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 25. 04. 2013. | Komentara: 0

Sedlarević: Ćuk vređa poslanice

NOVI SAD – Zamenica šefa poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević zamerila je potpredsedniku Skupštine Milivoju Vrebalovu što nije oduzeo reč poslaniku i potpredsedniku Skupštine APV Milanu Ćuku jer je, kako je ocenila, iznosio neistine i vređao druge kolege poslanike.

LSV

- Ovde je rečeno da je ženi, pre svega, mesto u kući i da žena treba da bude majka, supruga i domaćica. Ono sa čim ne mogu da se apsolutno složim je da je jedna ovakva diskusija dozvoljena u Skupštini AP Vojvodine i zamoliću Vas da ubuduće obratite pažnju i na ovakve diskusije i da reagujete – ukazala je Sedlarevićeva potpredsedniku Skupštine APV Milivoju Vrebalovu.

Ona je ukazala da u pokrajinskom parlamentu postoji određen broj žena, koje su poslanice, a koje je poslanik Srpske radikalne stranke i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milan Ćuk u svom izlaganju prozvao.

- To, koliko sam ja sposobna da se kao žena bavim politikom, izvinite, nije ni vreme ni mesto da se ovde utvrđuje. To su građanke i građani Autonomne pokrajine Vojvodine rekli na izborima. Prema tome, nedopustivo je da dozvolite ovakvu jednu diskusiju u najvišem predstavničkom domu  AP Vojvodine. Podsetiću i Vas i kolegu potpredsednika da je ova Skupštine donela čitav niz akata kojima se uređuje pitanje ravnopravnosti polova u AP Vojvodini. To je tekovina na koju smo, svakako, svi ponosni i treba da budemo ponosni – kazala je zamenica šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini APV u svom obraćanju Vrebalovu.

- A kolegi Ćuku ću reći još samo nešto - ne znam po čemu Vi merite koliko je ko sposoban i po čemu možemo da budemo ravnopravni ili ne. Ja sam građanka AP Vojvodine i građanka Republike Srbije, a u Ustavu ove zemlje, između ostalog, piše da su svi građani Republike Srbije ravnopravni. Vi ste svojom diskusijom prekršili čak i Ustav Republike Srbije – dodala je Maja Sedlarević.

Replicirajući potpredsedniku Skupštine AP Vojvodine Milanu Ćuku, ona je istakla i da je neprimereno da je smatra građankom drugog reda samo zbog toga što je ženska osoba, jer ona ni po čemu nije manje vredna nego što je on.

- Izbor je svake osobe, bilo ona muškog ili ženskog pola, da li će biti vezana ili vezan za porodicu, da li će imati karijeru, da li će imati i porodicu i karijeru. I nije na Vama i na meni da određujemo prioritete bilo kog pojedinca i bilo koje pojedinke. To nije politički, nego individualni, lični stav. To da li Vi mene volite ili ne, to je Vaša lična stvar i nije uopšte to predmet da o tome pričate za skupštinskom govornicom. I ja u svojim izlaganjima, a meni je ovo treći mandat da sam poslanica u Skupštini AP Vojvodine, veoma vodim računa i zastupam izrazito politički korektan govor. Nemojte molim Vas ni da pokušavate da me svodite na ovakvu bespredmetnu i uvredljivu diskusiju – zaključila je mr Maja Sedlarević.

(BILSV, 25.04.2013)






Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook