Sedlarević: Ćuk vređa poslanice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 25. 04. 2013. | Komentara: 0

Sedlarević: Ćuk vređa poslanice

NOVI SAD – Zamenica šefa poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević zamerila je potpredsedniku Skupštine Milivoju Vrebalovu što nije oduzeo reč poslaniku i potpredsedniku Skupštine APV Milanu Ćuku jer je, kako je ocenila, iznosio neistine i vređao druge kolege poslanike.

LSV

- Ovde je rečeno da je ženi, pre svega, mesto u kući i da žena treba da bude majka, supruga i domaćica. Ono sa čim ne mogu da se apsolutno složim je da je jedna ovakva diskusija dozvoljena u Skupštini AP Vojvodine i zamoliću Vas da ubuduće obratite pažnju i na ovakve diskusije i da reagujete – ukazala je Sedlarevićeva potpredsedniku Skupštine APV Milivoju Vrebalovu.

Ona je ukazala da u pokrajinskom parlamentu postoji određen broj žena, koje su poslanice, a koje je poslanik Srpske radikalne stranke i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milan Ćuk u svom izlaganju prozvao.

- To, koliko sam ja sposobna da se kao žena bavim politikom, izvinite, nije ni vreme ni mesto da se ovde utvrđuje. To su građanke i građani Autonomne pokrajine Vojvodine rekli na izborima. Prema tome, nedopustivo je da dozvolite ovakvu jednu diskusiju u najvišem predstavničkom domu  AP Vojvodine. Podsetiću i Vas i kolegu potpredsednika da je ova Skupštine donela čitav niz akata kojima se uređuje pitanje ravnopravnosti polova u AP Vojvodini. To je tekovina na koju smo, svakako, svi ponosni i treba da budemo ponosni – kazala je zamenica šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini APV u svom obraćanju Vrebalovu.

- A kolegi Ćuku ću reći još samo nešto - ne znam po čemu Vi merite koliko je ko sposoban i po čemu možemo da budemo ravnopravni ili ne. Ja sam građanka AP Vojvodine i građanka Republike Srbije, a u Ustavu ove zemlje, između ostalog, piše da su svi građani Republike Srbije ravnopravni. Vi ste svojom diskusijom prekršili čak i Ustav Republike Srbije – dodala je Maja Sedlarević.

Replicirajući potpredsedniku Skupštine AP Vojvodine Milanu Ćuku, ona je istakla i da je neprimereno da je smatra građankom drugog reda samo zbog toga što je ženska osoba, jer ona ni po čemu nije manje vredna nego što je on.

- Izbor je svake osobe, bilo ona muškog ili ženskog pola, da li će biti vezana ili vezan za porodicu, da li će imati karijeru, da li će imati i porodicu i karijeru. I nije na Vama i na meni da određujemo prioritete bilo kog pojedinca i bilo koje pojedinke. To nije politički, nego individualni, lični stav. To da li Vi mene volite ili ne, to je Vaša lična stvar i nije uopšte to predmet da o tome pričate za skupštinskom govornicom. I ja u svojim izlaganjima, a meni je ovo treći mandat da sam poslanica u Skupštini AP Vojvodine, veoma vodim računa i zastupam izrazito politički korektan govor. Nemojte molim Vas ni da pokušavate da me svodite na ovakvu bespredmetnu i uvredljivu diskusiju – zaključila je mr Maja Sedlarević.

(BILSV, 25.04.2013)






Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook