Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 02. 02. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine me Maja Sedlarević ocenila je da, kao što je politika i dalje dominantno muški posao u Srbiji, tako će i predstojeća kampanja biti dominantno muška.

 
- Ne očekujem da će u kampanji biti drugačija situacija nego do sada. Očekujem da će kampanja biti i muška i liderska, odnosno da će lideri biti ti koji će nositi kampanje svih stranaka i onda tu postoji vrlo mali prostor za afirmaciju i promociju kandidatkinja - rekla je Sedlarević za RTV. Ona je kazala i da se aktuelne političke rasprave vode najčešće između kolega političara, te da je to postala i praksa.
 
- Ne samo zbog toga što je manje žena na pozicijama odlučivanja i moći, već i zato što su određene teme i takozvana 'visoka politika' obično rezervisani za muškarce - istakla je Sedlarević i dodala i da je apsolutno ubeđena da bi atmosfera u politici bila zdravija i korektnija da na nju u većoj meri utiču političarke.
 
Na pitanje da li će se u predstojećoj kampanji građanima u dovoljnoj meri predstaviti kandidatkinje, Sedlarević je navela da su se žene izborile da zakonski bude rešeno njihovo obavezno učestvovanje i u procesu kandidovanja i u procesu izbora time što su merom afirmativne akcije, u vidu kvote, obezbedile učešće najmanje 30 odsto žena u svim parlamentima.
 
- I samo zbog toga će nas biti više na izbornim listama i u parlamentima u budućnosti. Ono što je sledeći zadatak žena i mislim cele političke elite jeste da bude mnogo više žena i na mestima odlučivanja u izvršnoj vlasti - dodala je ona. Vojvođanska poslanica LSV je poručila i da bi volela da u Srbiji postoji mnogo više stranaka, koje za lidera imaju liderku.
 
(BILSV, 02.02.2016)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook