Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 02. 02. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine me Maja Sedlarević ocenila je da, kao što je politika i dalje dominantno muški posao u Srbiji, tako će i predstojeća kampanja biti dominantno muška.

 
- Ne očekujem da će u kampanji biti drugačija situacija nego do sada. Očekujem da će kampanja biti i muška i liderska, odnosno da će lideri biti ti koji će nositi kampanje svih stranaka i onda tu postoji vrlo mali prostor za afirmaciju i promociju kandidatkinja - rekla je Sedlarević za RTV. Ona je kazala i da se aktuelne političke rasprave vode najčešće između kolega političara, te da je to postala i praksa.
 
- Ne samo zbog toga što je manje žena na pozicijama odlučivanja i moći, već i zato što su određene teme i takozvana 'visoka politika' obično rezervisani za muškarce - istakla je Sedlarević i dodala i da je apsolutno ubeđena da bi atmosfera u politici bila zdravija i korektnija da na nju u većoj meri utiču političarke.
 
Na pitanje da li će se u predstojećoj kampanji građanima u dovoljnoj meri predstaviti kandidatkinje, Sedlarević je navela da su se žene izborile da zakonski bude rešeno njihovo obavezno učestvovanje i u procesu kandidovanja i u procesu izbora time što su merom afirmativne akcije, u vidu kvote, obezbedile učešće najmanje 30 odsto žena u svim parlamentima.
 
- I samo zbog toga će nas biti više na izbornim listama i u parlamentima u budućnosti. Ono što je sledeći zadatak žena i mislim cele političke elite jeste da bude mnogo više žena i na mestima odlučivanja u izvršnoj vlasti - dodala je ona. Vojvođanska poslanica LSV je poručila i da bi volela da u Srbiji postoji mnogo više stranaka, koje za lidera imaju liderku.
 
(BILSV, 02.02.2016)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook