Sedlarević: Što pre decentralizovati Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 11. 2013. | Komentara: 0

Sedlarević: Što pre decentralizovati Srbiju

NOVI SAD – Sigurna sam da ćemo u daljem procesu evropskih integracija doći u situaciju da mora da se menja Ustav Republike Srbije, da moramo da decentralizujemo Republiku Srbiju, te da će nam tek tim procesom vrata Evropske unije biti širom otvorena, ocenila je danas zamenica šefa poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević.

LSV

Danas je u Skupštini AP Vojvodine održana tematska sednica pod nazivom „Primer dobre prakse: autonomija Lombardije“, na kojoj su o svojim iskustvima s regionalnom autonomijom govorili predstavnici italijanske pokrajine Lombardije. Sedlarevićeva je tom prilikom iskazala veliko zadovoljstvo što se o principu supsidijarnosti u Skupštini APV govori barem danas, kada su u goste došli dragi saradnici i prijatelji iz Lombardije.
– Ovo je primer dobre prakse i zaista mi je drago što smo bili danas u prilici da ovako detaljno i iscrpno budemo obavešteni da jedna visoko decentralizovana zemlja sjajno funkcioniše jačajući i uticaj i snagu svojih regiona. Iskreno se nadam da će i u Republici Srbiji vrlo brzo biti shvaćena i prihvaćena važnost pitanja decentralizacije, jer i Evropska unija se, sigurna sam, ubrzano pretvara iz Evrope nacija u Evropu regija – rekla je Sedlarevićeva. Dodala je da samo regionalizovana i decentralizovana Srbija može u Evropsku uniju. Sedlarevićeva je ukazala i da je princip supsidijarnosti princip na kome danas počiva čitava Evropska unija i koji će, nada se, uskoro početi da se primenjuje u Republici Srbiji.
– Skupština evropskih regiona već nekoliko godina unazad kao svoju glavnu parolu ima upravo rečenicu koja glasi „Supsidijarnost je reč“. I supsidijarnost je ključ za rešenje svih naših problema jer je supsidijarnost upravo proces koji podrazumeva decentralizaciju koja je neophodna Republici Srbiji – rekla je Maja Sedlarević.

(BILSV, 21. 11. 2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook