Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

NOVI SAD – Ukoliko predsednik Skupštine grada, u skladu sa Poslovnikom ne zakaže sednicu, onda se  otvara mogućnost da sednicu zakaže gradonačelnik, Gradsko veće ili jedna trećina odbornika, u skladu sa zahtevom za održavanje sednice koji je već podnet, istakao je sinoć sekretar Skupštine grada Novog Sada Branislav Antić.

LSV

Gostujući u Vojvođanskom dneviku RTV Vojvodine, Antić je ukazao da je predsednica Skupštine grada zakazala i pokušala da održi sednicu Skupštine grada.

– Međutim, kao što smo videli 29. avgusta, iako je sednica bila zakazana u sredu u 15 časova, čak do 15 i 40 u skupštinskoj sali nije bilo ni jednog odbornika, iako su odbornici dužni  da prisustvuju sednicama Skupštine i da se evidentiraju – rekao je Antić. On je dodao da je, prema evidenciji skupštinske službe, na osnovu  popunjenih i potpisanih evidencionih listića, bilo evidentirano svega devet odbornika, ali da ni oni od 15 do 15 i 40 nisu ulazili u skupštinsku salu.

– Što se tiče skupštinske službe, a nadalje i predsednice Skupštine grada, sve je odrađeno i urađeno u skladu sa Poslovnikom – rekao je on ističući da se nije čekao krajnji rok od 15 dana, da bi se održala sednica. Antić je dodao i da, koliko je njemu poznato, konsultacije predsednice Skupštine grada Aleksandre Jerkov i šefova odborničkih grupa još nisu počele, ali da veruje da će iste biti održane.

 (BILSV, 01. 09. 2012.)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook