Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

NOVI SAD – Ukoliko predsednik Skupštine grada, u skladu sa Poslovnikom ne zakaže sednicu, onda se  otvara mogućnost da sednicu zakaže gradonačelnik, Gradsko veće ili jedna trećina odbornika, u skladu sa zahtevom za održavanje sednice koji je već podnet, istakao je sinoć sekretar Skupštine grada Novog Sada Branislav Antić.

LSV

Gostujući u Vojvođanskom dneviku RTV Vojvodine, Antić je ukazao da je predsednica Skupštine grada zakazala i pokušala da održi sednicu Skupštine grada.

– Međutim, kao što smo videli 29. avgusta, iako je sednica bila zakazana u sredu u 15 časova, čak do 15 i 40 u skupštinskoj sali nije bilo ni jednog odbornika, iako su odbornici dužni  da prisustvuju sednicama Skupštine i da se evidentiraju – rekao je Antić. On je dodao da je, prema evidenciji skupštinske službe, na osnovu  popunjenih i potpisanih evidencionih listića, bilo evidentirano svega devet odbornika, ali da ni oni od 15 do 15 i 40 nisu ulazili u skupštinsku salu.

– Što se tiče skupštinske službe, a nadalje i predsednice Skupštine grada, sve je odrađeno i urađeno u skladu sa Poslovnikom – rekao je on ističući da se nije čekao krajnji rok od 15 dana, da bi se održala sednica. Antić je dodao i da, koliko je njemu poznato, konsultacije predsednice Skupštine grada Aleksandre Jerkov i šefova odborničkih grupa još nisu počele, ali da veruje da će iste biti održane.

 (BILSV, 01. 09. 2012.)



Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook