Seksualno vaspitanje u školama protiv neznanja i predrasuda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Seksualno vaspitanje u školama protiv neznanja i predrasuda

BEČEJ  – U deset srednjih škola u Vojvodini, juče je počela realizacija pilot projekta pod nazivom „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, koji je uveden na predlog Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

LSV

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu, prisustvovali su prvom izvedenom času u okviru novog predmeta, koji je održan u srednjoj Ekonomsko trgovinskoj školi u Bečeju.
Tom prilikom, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu  koja je čitav projeat I pokrenula bila je zadovoljna, što je predlog resornog sekretarijata naišao na izuzetan odziv među đacima, koje je Sekretarijat je pre uvođenja ovog predmeta u škole anketirao zajedno sa njihovim roditeljima.
Ona je dodala da je deo đaka delimično već upoznat sa seksualnim obrazovanjem, pre svega preko društvenih mreža, što je ocenila kao nedovoljno znanje. Pokrajinska sekretarka istakla je da su u Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport primetili da se prošle godine više od 60 odsto projekata i zahteva za sredstva iz budzeta za projekte odnosilo na reproduktivno zdravlje, što je preraslo u ozbiljnu, maltene nacionalnu inicijativu da se u škole uvedu časovi iz te oblasti, ali ne klasični već u formi radionice.
– Ako analize pokažu da je inicijativa opravdana, videćemo da li će ovaj sadržaj biti samostalan ili deo nekog predmeta – rekla je Marinika Čobanu i pojasnila da je seksualnost u smislu seksualnih odnosa samo jedan od segmenata u okviru projekta o zdravstvenom vaspitanju o reproduktivnom zdravlju.

(BILSV, 10. 09. 2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook