Seksualno vaspitanje u školama protiv neznanja i predrasuda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Seksualno vaspitanje u školama protiv neznanja i predrasuda

BEČEJ  – U deset srednjih škola u Vojvodini, juče je počela realizacija pilot projekta pod nazivom „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, koji je uveden na predlog Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

LSV

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu, prisustvovali su prvom izvedenom času u okviru novog predmeta, koji je održan u srednjoj Ekonomsko trgovinskoj školi u Bečeju.
Tom prilikom, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu  koja je čitav projeat I pokrenula bila je zadovoljna, što je predlog resornog sekretarijata naišao na izuzetan odziv među đacima, koje je Sekretarijat je pre uvođenja ovog predmeta u škole anketirao zajedno sa njihovim roditeljima.
Ona je dodala da je deo đaka delimično već upoznat sa seksualnim obrazovanjem, pre svega preko društvenih mreža, što je ocenila kao nedovoljno znanje. Pokrajinska sekretarka istakla je da su u Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport primetili da se prošle godine više od 60 odsto projekata i zahteva za sredstva iz budzeta za projekte odnosilo na reproduktivno zdravlje, što je preraslo u ozbiljnu, maltene nacionalnu inicijativu da se u škole uvedu časovi iz te oblasti, ali ne klasični već u formi radionice.
– Ako analize pokažu da je inicijativa opravdana, videćemo da li će ovaj sadržaj biti samostalan ili deo nekog predmeta – rekla je Marinika Čobanu i pojasnila da je seksualnost u smislu seksualnih odnosa samo jedan od segmenata u okviru projekta o zdravstvenom vaspitanju o reproduktivnom zdravlju.

(BILSV, 10. 09. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook