Seksualno vaspitanje u školama protiv neznanja i predrasuda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Seksualno vaspitanje u školama protiv neznanja i predrasuda

BEČEJ  – U deset srednjih škola u Vojvodini, juče je počela realizacija pilot projekta pod nazivom „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, koji je uveden na predlog Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

LSV

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu, prisustvovali su prvom izvedenom času u okviru novog predmeta, koji je održan u srednjoj Ekonomsko trgovinskoj školi u Bečeju.
Tom prilikom, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu  koja je čitav projeat I pokrenula bila je zadovoljna, što je predlog resornog sekretarijata naišao na izuzetan odziv među đacima, koje je Sekretarijat je pre uvođenja ovog predmeta u škole anketirao zajedno sa njihovim roditeljima.
Ona je dodala da je deo đaka delimično već upoznat sa seksualnim obrazovanjem, pre svega preko društvenih mreža, što je ocenila kao nedovoljno znanje. Pokrajinska sekretarka istakla je da su u Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport primetili da se prošle godine više od 60 odsto projekata i zahteva za sredstva iz budzeta za projekte odnosilo na reproduktivno zdravlje, što je preraslo u ozbiljnu, maltene nacionalnu inicijativu da se u škole uvedu časovi iz te oblasti, ali ne klasični već u formi radionice.
– Ako analize pokažu da je inicijativa opravdana, videćemo da li će ovaj sadržaj biti samostalan ili deo nekog predmeta – rekla je Marinika Čobanu i pojasnila da je seksualnost u smislu seksualnih odnosa samo jedan od segmenata u okviru projekta o zdravstvenom vaspitanju o reproduktivnom zdravlju.

(BILSV, 10. 09. 2013)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook