Sela će nestati ako se ugase škole

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 28. 05. 2017. | Komentara: 0

Sela će nestati ako se ugase škole

Novi Sad, 28. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodini smatra da najava ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić da će država zatvoriti seoske škole sa malim brojem učenika, samo je još jedan primer neusaglašenih stavova ministara u Vladi Srbije.

LSV

Pre nekoliko dana ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić najavio je promenu državne politike prema sela i niz mera koje će omogućiti bolji život u njima.

A odmah zatim, dolazi najava o zatvaranju škola!

Ravnoteža između gradova i sela je u Srbiji odavno narušena, ali su sela sada na putu potpune devastacije!

Proces centralizacije vlasti je učinio svoje.

Tokovi javnih finansija su potpuno vidljivi i jasno je da se 90% tih sredstava sliva u državne organe. Lokalne samouprave slabe, a sela u njima ubrzano propadaju.

LSV  protivi se zatvaranju malih seoskih škola, jer bi njihovo gašenje ubrzalo nestanak sela.
Ovo je prilika da pozovemo ministre da usaglase stavove i počnu da sprovode politiku koja će garantovati ravnomeran regionalni razvoj i jednake šanse za sve građane u državi.

Nije Srbije grad Beograd! Srbije je i svako njeno selo, opština ili grad!

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook