Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 17. 03. 2018. | Komentara: 0

Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

Novi Sad, 17. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje najnovije zločinačke istupe predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je najavio da će, ukoliko dođe na vlast, pomilovati ubice premijera Srbije Zorana Đinđića.

LSV

Šešelj je ponovio i svoju poznatu tezu o velikom broju "stranih špijuna" i "izdajnika" u srpskoj politici.

Šešeljevi maniri su veoma dobro poznati još iz devedesetih godina. Sejanje mržnje, nasilje i lov na takozvane neprijatelje države, samo su neki od primera duboko protivustavnog i protivzakonitog delovanja ovog fašističkog političara, za koje on u Srbiji nikada nije odgovarao pred domaćim pravosuđem.

Rečnik Vojislava Šešelja u velikoj meri je podgrevao međunacionalnu mržnju na prostorima bivše Jugoslavije. Ta etnička mržnja dovela je do ratova, desetine hiljada ubijenih, miliona unesrećenih. Ratovi su devastirali ekonomiju, a Srbija je od srednje razvijene evropske države stigla do samog dna, zbog čega iz nje građani beže glavom bez obzira.

Nismo i nikada nećemo zaboraviti na sve ono što su Šešelj i njegovi radikali radili u Vojvodini tokom devedesetih godina 20. veka na zastrašivanju i proterivanju nesrpskog stanovništva iz naše multietničke pokrajine. Reč je o zločinima koji ne zastarevaju, a za koje nikada niko nije odgovarao.

Šešelju je mesto na optuženičkoj klupi, a ne u medijima i skupštini. 

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook