Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 17. 03. 2018. | Komentara: 0

Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

Novi Sad, 17. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje najnovije zločinačke istupe predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je najavio da će, ukoliko dođe na vlast, pomilovati ubice premijera Srbije Zorana Đinđića.

LSV

Šešelj je ponovio i svoju poznatu tezu o velikom broju "stranih špijuna" i "izdajnika" u srpskoj politici.

Šešeljevi maniri su veoma dobro poznati još iz devedesetih godina. Sejanje mržnje, nasilje i lov na takozvane neprijatelje države, samo su neki od primera duboko protivustavnog i protivzakonitog delovanja ovog fašističkog političara, za koje on u Srbiji nikada nije odgovarao pred domaćim pravosuđem.

Rečnik Vojislava Šešelja u velikoj meri je podgrevao međunacionalnu mržnju na prostorima bivše Jugoslavije. Ta etnička mržnja dovela je do ratova, desetine hiljada ubijenih, miliona unesrećenih. Ratovi su devastirali ekonomiju, a Srbija je od srednje razvijene evropske države stigla do samog dna, zbog čega iz nje građani beže glavom bez obzira.

Nismo i nikada nećemo zaboraviti na sve ono što su Šešelj i njegovi radikali radili u Vojvodini tokom devedesetih godina 20. veka na zastrašivanju i proterivanju nesrpskog stanovništva iz naše multietničke pokrajine. Reč je o zločinima koji ne zastarevaju, a za koje nikada niko nije odgovarao.

Šešelju je mesto na optuženičkoj klupi, a ne u medijima i skupštini. 

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook