Školski sport da bude dostupan svoj deci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Školski sport da bude dostupan svoj deci

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu upoznala je danas predstavnike Ministarstva za sport i omladinu i Sportskog saveza Srbije sa dostignućima ovog sekretarijata u oblasti školskog sporta.

LSV

Na sastanku je bilo reči i o izradi Republičke strategije  za sport, Pokrajinske strategije za školski sport.

Čobanu je napomenula da je pokrajinski sekretarijat pre šest meseci oformio ekspertsku Radnu grupu koja predano radi na izradi Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini koja će posle mnogo godina početi da rešava problem školskog sporta i urediti da on ponovo bude dostupan za svu decu pod jednakim uslovima.

- Želimo da oživimo školske sportske sekcije i da im vratimo ulogu koju su one imale pre, gde je svako dete imalo podjednaku mogućnost da se bavi sportom. Strategijom razvoja školskog sporta u AP Vojvodini fokusiramo se naročito na sam predmet fizičko vaspitanje koji ima prevashodno vaspitnu i zdravstvenu ulogu, a tek na kraju takmičarsku. Školski sport je pitanje javnog zdravlja i naše dece, odnosno budućeg radno sposobnog i mentalno stabilnog stanovništva u čemu je presudno kvalitetno sprovođenje predmeta fizičko vaspitanje i školske sportske sekcije, jer to je pravi školski sport, a ne klupski sport u kojem neka školska deca imaju pristup, i to za novac – istakla je Marinika Čobanu.

(BILSV, 09.04.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook