Skupština APV raspravlja o obeštećenju Vojvodine zbog NIS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 28. 10. 2014. | Komentara: 0

Skupština APV raspravlja o obeštećenju Vojvodine zbog NIS-a

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je predlog poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine da se na današnjem dnevnom redu nađe i informacija o obeštećenju Vojvodine zbog privatizacije NIS-a. Proširenje dnevnog reda ovom tačkom podržalo je 53 poslanika Skupštine Vojvodine, a 38 je bilo protiv.

LSV

Obrazlažući razloge za stavljanje Informacije o potrebi obeštećenja AP Vojvodine po osnovu ulaganja građana Vojvodine u izgradnju Naftagasa i drugih delova Naftne industrije Srbije na teritoriji AP Vojvodine sa predlogom zaključaka na dnevni red pokrajinske Skupštine, zamenica šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević je podsetila da je sličnu inicijativu LSV do sada tražila 37 puta.

- Ažurirali smo informaciju, ažurirali smo i dopunjavali predlog zaključaka i danas se pred vama nalazi Predlog informacije, sa predlogom zaključaka koji su podneli 60 poslanika u Skupštini AP Vojvodine. Predlažemo da se Skupština izjasni o informaciji i zatraži da na AP Vojvodinu i lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine bude besteretno preneseno 55 procenata akcijskog kapitala Republike Srbije u Naftnoj industriji Srbije, kao obeštećenje za ulaganje koje su građani Vojvodine ulagali u izgradnju Naftagasa i drugih delova NIS-a. S obzirom na to da je ovo tema o kojoj je, smatram, Skupština Vojvodine morala da se izjasni mnogo ranije, još pre utvrđivanja i sklapanja energetskog sporazuma i pre privatizacije NIS-a, a pošto to nije urađeno, tražimo da se što hitnije razmatra obeštećenje AP Vojvodine i da se o tome izjasni i Skupština AP Vojvodine, kao najviše predstavničko telo građanki i građana Vojvodine – istakla je Maja Sedlarević.

(BILSV, 28.10.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook