SOŠOV okupio oko 2.000 đaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 01. 06. 2014. | Komentara: 0

SOŠOV okupio oko 2.000 đaka

SOMBOR - Posle četvrt veka od kada su vojvođanski đaci učestvovali na poslednjoj Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine, juče je u Somboru i svečano otvoren obnovljeni čuveni SOŠOV.

LSV

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine, nakon dvadeset i pet godina, oko dve hiljade đaka iz 150 osnovnih škola sa teritorije čitave AP Vojvodine ponovo su dobili priliku da se ispred svojih škola takmiče u raznim sportovima na najvećem školskom takmičenju.
 
U Vojvodini postoji tradicija bavljenja sportom
 
Školski sport je prioritet rada Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu jer je to briga o mladima i njihovom zdravlju na prvom mestu, a SOŠOV je samo jedna od aktivnosti Strategije za razvoj školskog sporta u AP Vojvodini. Otvarajući SOŠOV, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić je istakla da je Sombor i ranije prepoznat kao grad sporta, napomenuvši da u Vojvodini postoji tradicija bavljenja fizičkim vaspitanjem, sportom i generalno fizičkom aktivnošću, jer je upravo u Vojvodini prvo uvedeno fizičko vaspitanje kao obavezan predmet.
 
- Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine je prva školska olimpijada u celoj Evropi. Na modelu ovakve organizacije počelo je da nastaje svako drugo školsko takmičenje na nivou školskih olimpijada i u Republici Srbiji i u svim krajevima Evrope. Zaista mi je drago što smo sa kolegama iz sekretarijata uspeli da vratimo ovo takmičenje među naše đake. Moto SOŠOV-a je oduvek bio da je važno učestvovati i u tom duhu treba da protekne i ovaj SOŠOV – naglasila je Tepić. Ona je pozvala sve učesnike da podrže njen dogovor sa kolegama iz Grada Sombora da se svi rekviziti koji se koriste na ovoj manifestaciji, po njenom okončanju upute đacima u poplavama ugroženim područjima.
 
Fer plej i zdravi stilovi života
 
Član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu u Somboru Dragan Nenadov je istakao da je veliko zadovoljstvo što se SOŠOV posle dvadeset i pet godina upravo organizuje u Somboru gde je poslednji put i bio upriličen. On je naveo da je Sombor grad sporta i kulture i pozvao učesnike da u slobodno vreme upoznaju i druge znamenitosti ovog grada.
 
 U toku tri dana, osnovci u Somboru na SOŠOV-u imaju prilike da se takmiče, uče šta je fer plej, koji su zdravi stilovi života i da ponesu uspomene koje će pamtiti čitavog života. Svečano otvaranje SOŠOV-a, priređeno je u Sportskoj hali “Mostonga” u prisustvu velikog broja dece, nastavnika, predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu predstavnika sportskih saveza Vojvodine, predstavnika sportskih saveza Srbije i predstavnika grada Sombora.
 
(BILSV, 01.06.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook