Sportom i edukacijom do zdrave omladine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

Sportom i edukacijom do zdrave omladine

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić najavila je na konferenciji za medije konkurse koje će tokom 2014. godine raspisati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Reč je o deset konkursa za koje je obezbeđeno ukupno 315 miliona dinara.

LSV

Prema rečima Marinike Tepić, i ove godine će prioritet ovog Sekretarijata biti briga o zdravlju mladih i to preko programa „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“ i kroz primenu Strategije razvoja školskog sporta u Vojvodini.

- Za konkurs za realizaciju zdravstvenog vaspitanja opredelili smo 20 miliona dinara, što je značajno više nego prošle godine kada je projekat pokrenut u deset srednjih škola u deset gradova i opština u Vojvodini - navela je Tepić istakavši da je plan da ove godine programom budu obuhvaćeni svi gradovi i opštine u pokrajini.

- Do sada su ovaj predmet slušali drugi razredi odabranih deset srednjih škola u našoj pokrajini, ali zbog velike zainteresovanosti rešili smo da u narednoj školskoj godini obuhvatimo veći broj škola – kazala je ona i dodala da se uspešnom realizacijom upravo programa o zdravstvenom vaspitanju Sekretarijat kojim rukovodi nametnuo kao neko ko promišlja svoju politiku, a ne kao neko ko samo deli sredstva i novac.

Tepićeva je naglasila i da je na jučerašnjoj sednici Vlade Vojvodine usvojen Akcioni plan za realizaciju Strategije razvoja školskog sporta u Vojvodini.

- Naš cilj nije samo da pospešimo rezultate mladih sportista, nego da imamo i što veći obuhvat dece koja se bave sportom. Stoga i jesmo predložili Strategiju razvoja školskog sporta koja je jednoglasno usvojena u Skupštini AP Vojvodine. Nama jeste bitno da negujemo talente, što i činimo kroz stipendiranje kadeta i juniora, ali su nam fokus i sva druga deca, koja ne mogu da postignu vrhunske rezultate ili koja ne žele da vrhunski sportisti. Oni moraju da imaju jednak tretman, a jedini način da taj obuhvat dece imamo je kroz školski sport – ukazala je sekretarka.

Marinika Tepić je najavila i da će biti raspisan konkurs za budući grad domaćin za SOŠOV, koji će, u skladu sa Strategijom razvoja školskog sporta, biti održan sredinom maja ove godine. Budžet za taj konkurs je 10 miliona dinara.

Spisak svih konkursa istaknut je na sajtu Sekretarijata http://www.sio.vojvodina.gov.rs.

(BILSV, 30.01.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook