Sprečen pokušaj blokade Razvojnog fonda Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Sprečen pokušaj blokade Razvojnog fonda Vojvodine

BEOGRAD – Nakon oštrih kritika predsednice poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandre Jerkov i drugih poslanika opozicije, kao i predsednika pokrajinske skupštine Ištvana Pastora, poslanica URS-a Vesna Kovač povukla je svoj amandman na član 3. Predloga zakona o Razvojnom fondu AP Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

Tim amandmanom je predviđeno da republička vlada može da ulaže veto na odluke u Razvojnom fondu Vojvodine, a tokom rasprave o amandmanu upozoreno je da takva mogućnost za cilj ima poniženje Pokrajine.
Jerkova je rekla da je ona bila spremna da glasa za taj zakon, iako mu se poslanička grupa LSV protivi, ali da bi usvajanjem navedenog amandmana, kao i amandmana na član 7.  kojim je predviđeno da Republika Srbija ne finansira rad Razvojnog fonda AP Vojvodine, dogovor između vlada Vojvodine i Srbije pao u vodu. Dodala je i da tada zakon ne bi imao nikakve veze sa zakonom koji je Skupština AP Vojvodine poslala na usvajanje.
– Molim vas da mi neko objasni na koji način neko ko ne finansira nečiji rad, ko ima manjinski paket, može da blokira rad bilo kakvog fonda – rekla je Jerkova. Podsetila je da AP Vojvodina u Fondu učestvuje sa 78 posto, a Republika Srbija sa 22 posto.
– Može se desiti da sutra AP Vojvodina ima 99 posto, a Republika Srbija 1 posto u ovom fondu, da li to znači da onaj ko ima 1 posto može da blokira donošenje odluka onoga ko ima 99 posto – rekla je Jerkova. Ona je dodala da to ni u kojem slučaju ne znači da Republika Srbija neće imati načina da kontroliše šta se u tom fondu dešava. Aleksandra Jerkov je rekla i da ona podržava zakon iako je on plod prinude i kompromisa koji je morao biti napravljen, pošto je pokrajinska administracija dovedena pred „uzmi ili ostavi“ situaciju.

(BILSV, 28. 12.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook