Sprečiti katastrofu JKP Stan i JKP Gradsko zelenilo!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 11. 10. 2013. | Komentara: 0

Sprečiti katastrofu JKP Stan i JKP Gradsko zelenilo!

NOVI SAD,1. oktobar - Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke podnele su zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine grada Novog Sada.

LSVNa toj sednici bi bilo odlučeno o obrazovanju radnih grupa koje bi sagledale činjenično i pravno stanje u JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Stan“.

Naime, nestručnim radom rukovodstva JKP „Gradsko zelenilo“, gubitak ovog preduzeća za prvih osam meseci ove godine iznosi 178 miliona dinara.
Tokom proteklih godinu dana JKP „Gradsko zelenilo“ beleži najlošije poslovanje u svojoj istoriji dugoj preko 50 godina i ako se ne preduzmu hitne mere postoji realna mogućnost da od 1. januara ode u prinudnu likvidaciju.

Stanje u JKP „Stan“ je takođe katastrofalno. Pored neisplaćenih zarada, zabrinjavaju i neizmirene obaveze prema dobavljačima, konstantna blokada računa, žalbe na mobing, bahatost i davanje otkaza predstavnicima sindikata.

Nestručnim upravljanjem i bahatošću rukovodstava ovih preduzeća, Grad Novi Sad može da izgubi preko 800 miliona dinara, koliko  je tržišna vrednost  JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Stan“.

Zadatak radnih grupa, koje bi hitno trebalo obrazovati, bi bio da u roku od 30 dana sprovedu analize i predlože mere za konsolidaciju i finansijski oporavak ova dva javnokomunalna preduzeća, čiji je osnivač Skupština grada Novog Sada.

Odborničke grupe:
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Izbor za bolji Novi Sad – Bojan Pajtić



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook