Spremni na razgovor sa svim građanskim strankama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 02. 2014. | Komentara: 0

Spremni na razgovor sa svim građanskim strankama

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine razgovara o zajedničkom nastupu na izborima sa Liberalnodemokratskom partijom, a spremna je da razgovara i sa blokom okupljenim oko Borisa Tadića, izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, koji smatra da treba svi zajedno da sednu za sto i probaju da naprave građanski blok kao alternativu SNS-u.

LSV

Važniji je dogovor od vremenskog ograničavanja

Kostreš je u izjavi Tanjugu naveo da je LSV u kontaktu i sa DS, ali da to ne vidi kao realnu opciju, kao i da Liga skoro godinu dana razgovara o nekom novom obliku saradnje sa LDP, ali da do sada nije u potpunosti napravljen dogovor.

- Ako se bude razgovaralo o izbornim koalicijama spremni smo da razgovaramo sa svim strankama koje pripadaju tom građanskom bloku i imaju iste ideje i poglede na društvo i neka značajna politička pitanja kao mi. Ne isključujemo razgovore ni sa grupacijom oko Tadića, a morali bismo svi da pokušamo da sednemo za isti sto i probamo da napravimo alternativu SNS i onome što ona čini u ovom trenutku u biračkom telu - rekao je Kostreš.

Upitan o porukama iz LDP da je 4. februar krajnji rok za dogovor sa potencijalnim partnerima o zajedničkom izlasku na izbore, Kostreš je rekao da liberali imaju pravo da definišu sopstvene rokove, ali da je mnogo važnije da probaju da postignu dogovor, nego da to vremenski ograniče.

- Upoznati smo s tim pozivom putem medija i mislim da to nije način na koji treba da se komunicira sa koalicionim partnerima. Ali, sa druge strane, oni imaju puno pravo da u tom pravcu razvijaju svoju strategiju - rekao je Kostreš, izrazivši nadu da 4. februar neće biti „ded lajn“ i da, ukoliko se do tada ne dogovore, to neće biti definitivni razlaz.

- Ne vidim šta je problem da se dogovaramo dan ili dva duže, ali ne sporim odluku Glavnog odbora LDP, niti njihovo pravo da takve uslove postave - dodao je Kostreš.

Građanska opcija u Srbiji u rasulu

Na pitanje kako vidi buduću saradnju sa Tadićem i Jovanovićem, s obzirom na to da su njih dvojica isključili mogućnost saradnje, Kostreš je rekao:
- Hajde da probamo da sednemo da razgovaramo svi zajedno. Ako ne uspemo da se dogovorimo, onda ćemo verovatno postići neke bilateralne sporazume, a o tome će odlučivati Glavni odbor LSV. Predsednik stranke je ovlašćen da vodi takve pregovore i mi ćemo doneti takvu odluku vrlo skoro.

Zamenik predsednika LSV je podvukao da zbog situacije u kojoj se sada društvo nalazi treba da pokušaju da se dogovore i da ne prave zidove i ograde. O postizbornim koalicijama kaže da je još rano govoriti, naročito zato što je LSV tradicionalno na drugoj strani u odnosu na stranke za koje se pretpostavlja da će formirati vlast posle izbora.

Bojan Kostreš kaže i da još nije primetio da se vodi predizborna kampanja, jer se trenutno sve svodi na to ko će sa kim, a ko sa kim neće.

- Nadam se da će kampanja, kako bude odmicala, dobiti suštinu i da ćemo početi da govorimo o stvarima i temama koje interesuju građane i da ćemo davati rešenja i odgovore na najznačajnija pitanja u društvu – kazao je on.

Očekuje da se, nakon izbora, stabilizuje građanska opcija u Srbiji, da se definitivno zakuca put Srbije ka EU, da počnemo da se bavimo unutrašnjim reformama i radnjama neophodnim kako bi se pokrenulo donošenje novog Ustava jer se aktuelni pokazao kao krajnje neefikasan i loš.

Kostreš je naveo i da je LSV na proteklim izborima 2012. godine ostvarila istorijski rezultat, najveći od kada stranka postoji što je više nego dobar pokazatelj da imaju podršku građana Vojvodine i da oni imaju poverenje u nju kao autentičnu vojvođansku grupaciju.
- Sa druge strane, građanska opcija u Srbiji je u rasulu i mislim da nikada nismo lošije stajali i sada je normalno da svako pokušava da sa nama ojača svoju poziciju na predstojećim izborima - zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 03.02.2014)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook