Srbija dobila mogućnost za normalizaciju života

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 02. 03. 2012. | Komentara: 0

Srbija dobila mogućnost za normalizaciju života

NOVI SAD – Dobili smo najzad mogućnost da se krene ubrzanim korakom ka normalizaciji života u Srbiji, borbi protiv kriminala i, naravno, ka većim investicijama, ocenio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak komentarišući to što je Srbiji sinoć odobren status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.



U izjavi za TV B92, Čanak je, na pitanje zbog čega nam je kandidatura izmakla u decembru, upozorio da je kandidatura Srbiji izmakla još ranije.

– Izmakla je nama kandidatura mnogo ranije. Zbog mutikaša i smutljivaca od Nikolić Tomislava, Koštunice doktor Vojislava, Ilić magistra Velimira i ostalih likova koji su se bavili time kako da Srbiju što više zadrže u koordinatama provincije – istakao je Čanak. Lider LSV je ocenio da status kandidata za Srbiju i njene građane pre svega znači investicije.

– Niko neće da investira u zemlju koja liči na jedan krvavi provizorijum kakvim su je devedesetih napravili upravo ovakvi kao što sam ih spominjao. Ovo znači da je Srbija počela da se uljuđuje i upristojava na način kako to međunarodna zajednica, pre svega međunarodna finansijska zajednica razume, a to je beskonačno važno – rekao je Čanak. Dodao je da bi smo se u suprotnom „sve više i više survavali u ono u šta pokušavaju da nas gurnu“. Čanak je rekao i da je Srbija od decembra do marta uradila mnogo po pitanju evrointegracija.

– Srbija je uradila dosta, ali je daleko važnije to što je uspela da svojom principijelnom politikom da navede i druge da naprave, ne samo nekakve popuste i ustupke, nego i da dođu u poziciju da bolje razumeju kompletnu situaciju u Srbiji i da se pronađe neko kompromisno rešenje. Kompromisno rešenje je, znate, rešenje kad niko nije zadovoljan. Međutim, ovaj put smo mi manje nezadovoljni od drugih – zaključio je lider LSV Nenad Čanak.

(BILSV, 02. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook