Šta je još urađeno osim povećanja nameta?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 12. 2013. | Komentara: 0

Šta je još urađeno osim povećanja nameta?

PANČEVO - Vladajuća većina je na prošloj sednici drastično uvećala namete građanima Pančeva. Nije sprovedena nijedna druga mera, osim povećanja poreza i cena usluga, kako bi se na drugi način popunile rupe u budžetu – rekao je danas predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov. 

LSV

On je na konferenciji za novinare naglasio i da ništa drugo nije urađeno kako bi se nadomestili troškovi komunalnih preduzeća usled stranačkog zapošljavanja više stotina osoba.

- Problem je što su svi ti novozaposleni u preduzećima, nisu tu zbog potrebe i povećanja obima posla, nego samo zarad stranačkih apetita, još gora stvar je što se ne zna šta ti novozaposleni uopšte rade! Tako smo videli da u Higijeni imamo samo 27 čistača, u Zelenilu samo 30 kosača, u ATP-u nedostaju vozači i kondukteri a zaposleno je preko 100 osoba, a kada pogledate statute preduzeća, videćete da su primarne delatnosti tih preduzeća čišćenje, održavanje zelenih površina i prevoz putnika – napomenuo je Veselinov i dodao da je umesto povećanja nameta, trebalo proširiti broj obveznika i prekontrolisati prijavljenu imovinu, jer ima mnogo onih koji su izgradili objekte, a to nisu prijavili.

- Žalosno je što će to stranačko zapošljavanje platiti oni građani koji nisu povezani sa političkim strankama i oni građani koji savesno ispunjavaju svoju građansku dužnost i redovno plaćaju sve obaveze. Žalosno je što su se svi oglušili o gradonačelnikovu zabranu zapošljavanja. Žalosno je to što vladajuća većina nije ništa uradila kako bi privukla investiore i otvorila nova radna mesta i na taj način povećala prilive u budžet Grada – zaključio je Miloš Veselinov.

(BILSV, 04.12.2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook