Šta je prioritet za pančevačku vlast?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2013. | Komentara: 0

Šta je prioritet za pančevačku vlast?

PANČEVO – Pančevački ligaši oštro se usprotivili odluci gradskog veća da se obustavi izgradnja fekalne kanalizacije na Kudeljarcu zbog, kako je rečeno, manjka novca u budžetu Grada. Kako je na konferenciji za novinare istakao šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov, vlast je svojim prvim potezima pokazala da im je samo važno da se domognu fotelja.

LSV

Za šminkanje ima para

– Podsetićemo da je, pre par nedelja, gradska vlast neočekivano pronašla i izdvojila 15 miliona dinara za izgradnju platoa u selu Jabuka, kao deo predizborne kampanje za izbore u mesnoj zajednici, a sada se nema 10 miliona za fekalnu kanalizaciju i to za naselje koje od kako postoji ima problem sa kanalizacijom. Šta je tu prioritet?!? Šminkanje ili najosnovniji uslovi za život – zapitao je Veselinov ističući da će LSV na sledećem rebalansu budžeta tražiti da se ova nepravda ispravi. On je ocenio i da je, očigledno, jedino rešenje ovog problema da članovi skupštine mesne zajednice Mladost daju ostavke, kako bi se izazvali prevremeni izbori, jer će onda u cilju predizborne kampanje, Kudeljarac dobiti i kanalizaciju i sve što im je potrebno za život dostojan čoveka.

Nastavak mešetarenja

Portparol Gradske organizacije LSV Pančevo, Vladan Keljević osvrnuo se na prelazak odbornika URS u Srpsku naprednu stranku, ocenjujući da je očigledno da  nedavna promena vlasti u tom gradu nije donela i kraj političkom mešetarenju.
– Juče smo imali prilike da čujemo da URS  kolektivno prelazi u redove SNS-a i to je još jedan dokaz da smo bili u pravu kada smo upozoravali da su fraze poput „sve je ovo u interesu građana i građanki“, samo puka demagogija i da je već svima jasno da se radi o očuvanju fotelja i ličnom interesu i ničemu više – rekao je Keljević. Dodao je i da je  obrazloženje da u naprednjacima mogu da pronađu širi spektar realizacije svojih ideja, samo još jedno kreativno shvatanje istine i obmana onih koji uvek najviše trpe i ispaštaju - građana Pančeva.
– Je l’ ovo URS-ova politika departizacije? Ne! Ovo su fotelje i zadovoljavanje nekih sitnih, ličnih interesa bez doslednosti, dostojanstva i morala, čista politička prostitucija – rekao je Keljević i naglasio da ligaši u Pančevu i danas s ponosom pokazuju svoje dostojanstvo i doslednost.

(BILSV, 09. 07. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook