Šta je sa ulaganjima Arapa u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 24. 04. 2015. | Komentara: 0

Šta je sa ulaganjima Arapa u Vojvodini?

NOVI SAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga, koju je povodom poslaničkog pitanja koje je postavila u Skupštini Srbije o zakupu zemlje u Sivcu, u saopštenju napao napao sekretar tamošnje Mesne zajednice Boban Damjanović, iznoseći na njen račun brojne uvrede i lažne optužbe, odgovorila mu je da bi sekretar mesne zajednice trebalo da zna da je pravo i obaveza narodnog poslanika da postavlja pitanja nadležnim republičkim ministrima.

LSV

Takođem, skrenula mu je pažnju da u multinacionalnoj Vojvodini vodi računa o rečniku koji koristi. Papuga je  u svom odgovoru, koji je preneo portal "Naše mesto", Damjanoviću odgovorila da je prošlo dve godine od kako je preduzeće iz UAE došlo do vojvođanskih oranica.
– U skladu sa investicionim planom planirano je otvaranje dodatnih 300 radnih mesta na teritoriji opštine Kula i Bačka Palanka u kojima se nalaze arapsko-srpska preduzeća. Planirane investicije po sporazumu uključuju osim, kupovine nove mahanizacije, uvođenja navodnjavanja i investiranje u izgradnju postrojenja za sortiranje, pakovanje, skladištenje i obradu proizvoda – istakla je poslanica LSV. Papuga je dodala da je takođe obećano i pospešivanje rada malih i srednjih poljoprivrednika kroz otvaranje agroindustrijskog centra, koji će poljoprivrednicima pružati potrebnu podršku i plasirati njihove proizvode na inostrana tržišta.
– To piše u sporazumu koji su potpisali UAE – objasnila je ona. Papuga je ocenila da dve godine na vojvođanskoj zemlji nije ništa rađeno od gore navedenog, te da je sada veliki deo u parlogu.
– Za to vreme, neke naše porodice su mogle obrađivati zemlju i živeti od nje. Ja sam se u više pitanja Vladi i ministarstvima obraćala tim povodom, odnosno pitala sam zašto naši paori ne mogu da rade tu zemlju i po ceni po kojoj će je raditi Arapi – istakla je Papuga. Ona je dodala da je pravo i obaveza narodnog poslanika da postavlja pitanja nadležnim republičkim ministrima, naročito o važnim temama, posebno za poslanike iz Vojvodine.
– Sekretar Mesne zajednice Sivac Boban Damjanović bi to morao da zna. Ovako, sebi je dozvolio da iznosi niz paušalnih optužbi na račun narodne poslanice koja brine o interesima građana. Takođe, reći da opština Kula ili bilo koji kraj Vojvodine propada zbog nekog poslanika, pokazuje vrhunsku političku nepismenost, jer ponovo pokazuje da on ne zna šta je funkcija i posao poslanika i poslanica – poručila je Papuga. Kako je istakla, sekretar MZ "Sivac" je dozvolio sebi i izjavu "niste se bunili kada su Mađari i Hrvati kupovali zemlju".
– Ne znam šta je time hteo da kaže, ali mi liči na govor mržnje i skrenula bih mu pažnju da u multinacionalnoj Vojvodini vodi računa o rečniku koji koristi – dodala je Papuga. Ona je navela da se iskreno nada da će sva ulaganja i investicije koje je Damjanović najavio uskoro i videti, te da to neće ostati samo još jedna u moru raznih najava i obećanja.
– U svakom slučaju, ja ću pratiti šta se oko toga dešava, svidelo se to njemu ili ne, jer predstavljam građane i zastupam njihov interes, a ne njegov ili interes njegove stranačke centrale u Beogradu – poručila je poslanica Papuga.

(BILSV, 24. 04. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook