Šta je sa ulaganjima Arapa u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 24. 04. 2015. | Komentara: 0

Šta je sa ulaganjima Arapa u Vojvodini?

NOVI SAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga, koju je povodom poslaničkog pitanja koje je postavila u Skupštini Srbije o zakupu zemlje u Sivcu, u saopštenju napao napao sekretar tamošnje Mesne zajednice Boban Damjanović, iznoseći na njen račun brojne uvrede i lažne optužbe, odgovorila mu je da bi sekretar mesne zajednice trebalo da zna da je pravo i obaveza narodnog poslanika da postavlja pitanja nadležnim republičkim ministrima.

LSV

Takođem, skrenula mu je pažnju da u multinacionalnoj Vojvodini vodi računa o rečniku koji koristi. Papuga je  u svom odgovoru, koji je preneo portal "Naše mesto", Damjanoviću odgovorila da je prošlo dve godine od kako je preduzeće iz UAE došlo do vojvođanskih oranica.
– U skladu sa investicionim planom planirano je otvaranje dodatnih 300 radnih mesta na teritoriji opštine Kula i Bačka Palanka u kojima se nalaze arapsko-srpska preduzeća. Planirane investicije po sporazumu uključuju osim, kupovine nove mahanizacije, uvođenja navodnjavanja i investiranje u izgradnju postrojenja za sortiranje, pakovanje, skladištenje i obradu proizvoda – istakla je poslanica LSV. Papuga je dodala da je takođe obećano i pospešivanje rada malih i srednjih poljoprivrednika kroz otvaranje agroindustrijskog centra, koji će poljoprivrednicima pružati potrebnu podršku i plasirati njihove proizvode na inostrana tržišta.
– To piše u sporazumu koji su potpisali UAE – objasnila je ona. Papuga je ocenila da dve godine na vojvođanskoj zemlji nije ništa rađeno od gore navedenog, te da je sada veliki deo u parlogu.
– Za to vreme, neke naše porodice su mogle obrađivati zemlju i živeti od nje. Ja sam se u više pitanja Vladi i ministarstvima obraćala tim povodom, odnosno pitala sam zašto naši paori ne mogu da rade tu zemlju i po ceni po kojoj će je raditi Arapi – istakla je Papuga. Ona je dodala da je pravo i obaveza narodnog poslanika da postavlja pitanja nadležnim republičkim ministrima, naročito o važnim temama, posebno za poslanike iz Vojvodine.
– Sekretar Mesne zajednice Sivac Boban Damjanović bi to morao da zna. Ovako, sebi je dozvolio da iznosi niz paušalnih optužbi na račun narodne poslanice koja brine o interesima građana. Takođe, reći da opština Kula ili bilo koji kraj Vojvodine propada zbog nekog poslanika, pokazuje vrhunsku političku nepismenost, jer ponovo pokazuje da on ne zna šta je funkcija i posao poslanika i poslanica – poručila je Papuga. Kako je istakla, sekretar MZ "Sivac" je dozvolio sebi i izjavu "niste se bunili kada su Mađari i Hrvati kupovali zemlju".
– Ne znam šta je time hteo da kaže, ali mi liči na govor mržnje i skrenula bih mu pažnju da u multinacionalnoj Vojvodini vodi računa o rečniku koji koristi – dodala je Papuga. Ona je navela da se iskreno nada da će sva ulaganja i investicije koje je Damjanović najavio uskoro i videti, te da to neće ostati samo još jedna u moru raznih najava i obećanja.
– U svakom slučaju, ja ću pratiti šta se oko toga dešava, svidelo se to njemu ili ne, jer predstavljam građane i zastupam njihov interes, a ne njegov ili interes njegove stranačke centrale u Beogradu – poručila je poslanica Papuga.

(BILSV, 24. 04. 2015)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook