Startuju projekti za prevenciju nasilja u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Startuju projekti za prevenciju nasilja u Vojvodini

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić potpisala je danas ugovore za finansijsku podršku 28 projekata iz oblasti prevencije nasilja i diskriminacije među mladima, za koji je izdvojen ukupni budžet od pet miliona dinara. Sekretarijat je podržao projekte koji će obrađivati teme nasilja i diskriminacije kroz edukativne radionice, inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, kampanje, kulturne događaje i istraživanja.

LSV
 
Marinika Tepić je istakla da je Konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije raspisan drugu godinu za redom, te da je fokus na vršnjačkom i internet nasilju. Kako je objasnila, pažnja je posvećena i diskriminaciji nacionalnih zajednica, osoba sa invaliditetom i romske populacije, ali su te teme u drugom planu, jer postoje sekretarijati sa velikim budžetima koji se njima bave.
 
- Kao sektor prevashodno zadužen za omladinu, dali smo sebi slobodu da ono što se svakodnevno odvija među njima, a to je vršnjačko nasilje, uzmemo kao prioritet - naglasila je Tepićeva i dodala da je na konkurs pristiglo oko 200 projekata.
 
- Nadamo se da će krajnji rezultati i statistike iz projekata biti uporište za planiranje budžeta i sličnih sadržaja za narednu godinu - dodala je Tepićeva.

(BILSV, 21.10.2014)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook