Što pre rešiti pitanje visokih računa za grejanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Što pre rešiti pitanje visokih računa za grejanje

SENTA – Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Senti kritikovala je juče lokalnu vlast zbog pasivnosti i očiglednog nemara po pitanju daljinskog grejanja u Senti.

LSV

Kako je u saopštenju podsetio predsednik OO LSV Senta Karolj Čizik, u okviru Ligine peticije jasno su formulisana pitanja koja čekaju na odgovor, a istovremeno i ponuđena rešenja opštinskim rukovodiocima. Čizik je podsetio i da na nedavnoj tribini koju je tim povodom organizovala lokalna vlast, nije ponuđeno nikakvo rešenje, a da su istovremeno prisutni predstavnici Lige bili sprečeni da iznesu svoje predloge.

– Nakon što su primili decembarske račune za grejanje i najlojalniji građani su izgubili strpljenje. Uprkos činjenici da je tokom celog meseca bilo toplo prolećno vreme i da su građani štedeli koliko god su mogli, dobili su račune koji daleko prevazilaze sve realne okvire – naveo je Čizik dodajući da se zbog toga veliki broj građana obratio Ligi za pomoć.

– Ovim svojim bahatim ponašanjem, opštinski rukovodioci prešli su svaku granicu koja se mogla  tolerisati! Čak su imali hrabrosti da tvrde da u Senti nije najskuplje grejanje. Iznosi računa za grejanje predstavljaju problem i za bolje situirane građane, a kamoli za siromašne, one sa niskim primanjima i za penzionere. Njihova primanja neće im biti dovoljna ni za račune za grejanje, čak i ako se budu odrekli hrane i lekova – upozorio je Čizik u saopštenju. Takođe, on strahuje da se sada došlo do prekretnice, jer se problemi više ne mogu gurati pod tepih, a rešenja odlagati i da bi građani, možda kao poslednje rešenje za svoje problem mogli da pribegnu i građanskoj neposlušnosti.

–  Ako građani ne budu uplaćivali račune, primoraće nadležne da dobro porazmisle, pa će po svoj prilici brzo shvatiti koliko je rešenje očigledno, a što smo im mi, zajedno sa građanima već odavno predlagali. Žao nam je što je sve ovo stiglo dovde, ali krivica je na strani opštinskog rukovodstva, koje je trebalo samo da prihvati naše predloge – ukazao je Čizik. On je podsetio i da građani Sente uvek prvo isplaćuju svoja dugovanja i račune, pa da do kraja meseca žive od onoga šta im ostane. Sada će, ocenjuje on, očigledo doći do toga da građani moraju da odlučuju da li će ostati veran svojim starim uhodanim navikama ili se solidarisati sa onima koji više nisu u mogućnosti da plaćaju grejanje jer nemaju više od čega.

– Mi se iskreno nadamo da će velika većina doneti mudru odluku, jer je rešenje za probleme daljinskog grejanja na vidiku. Uvek smo se iskreno držali svojih principa, na nas uvek mogu da računaju svi pošteni građani Sente – zaključio je Čizik u svom saopštenju.

(BILSV, 23. 01. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook