Stojšić: Na osnovu čega se ukida Elektrovojvodina?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 05. 05. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Na osnovu čega se ukida Elektrovojvodina?!

BEOGRAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine  Đorđe Stojšić zatražio je danas od Ministarstva energetike i Vlade Republike Srbije odgovor na pitanje koji je stvarni razlog ukidanja Elektrovojvodine i na osnovu čije odluke se ona jednostrano ukida, odnosno prestaje da postoji od 1. jula 2015. godine.

LSV

Stojšić je u svom poslaničkom pitanju na početku sednice podsetio da je JP Elektrovojvodina osnovana odlukom Skupštine AP Vojvodine 28. juna 1958 godine, a da se iz sredstava javnog informisanja može shvatiti da je navodni razlog njenog ukidanja ušteda i racionalizacija.
– Da li se iza takve centralizacije u oblasti energetike zapravo krije želja da se sakriju neracionalnosti i gubici u poslovanju u drugim jedinicama u okviru elektroprivrede Srbije? To pitanje postavljamo znajući da je Elektrovojvodina najprofitabilnije preduzeće u okviru elektro-distributivnog sistema, sa  2.328.393.000 dinara dobiti u 2014. dok, u isto vreme, Elektrodistribucija Beograd ima gubitak  od 3.413.754.000 dinara – ističe Stojšić. Dodao je da su takozvani gubici u razvodu u Elektrovojvodini dostižu 10 odsto, dok u Elektrodistribuciji Beograd iznose 15, a u drugim elektrodistribucijama iznose 14, 16 i 18 procenata.
– Želeli bi da znamo kakve će posledice ostaviti ovakva reorganizacija na ukupan energetski sistem u Vojvodini, s obzirom da će doći do smanjenja kvaliteta pruženih usluga kupcima i smanjenja investicionih ulaganja u elektro-energetsku infrastrukturu  na teritoriji AP Vojvodine – rekao je poslanik LSV. Stojšića interesuje i da li je Vlada upoznata s tim da će doći do smanjenja uplata u budžet APV i gradova i opština na njenoj teritoriji, do smanjenja broja zaposlenih i centralizacije nabavki, kao i smanjenja broja i obima angažovanih privrednih društava na teritoriji AP Vojvodine.
– Takođe bi želeli da znamo koliki su troškovi centrale Elektrodistribucije Srbije u Beogradu, koliki su troškovi njihovih zarada i koliko je budžetirano za konsultantske usluge u 2015. godini od strane Elektrodistribucije Srbije – zaključio je Stojšić. 

(BILSV, 05. 05. 2015)





Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook